Αλέξης Σαββόπουλος

Kαινούργιο γλυκό με παλιά συνταγή δεν γίνεται

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πως όσο πάμε προς το φινάλε θα αρχίσει να γίνεται και θα προκύπτουν και τα πρώτα ονόματα για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του Άρη.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Θα μου επιτρέψει ο πάντα ετοιμόλογος στις ατάκες Νίκος Αναστόπουλος να… οικειοποιηθώ για τίτλο την παραπάνω φράση που ταιριάζει γάντι στην ονοματολογία που έχει αρχίσει γύρω από τη νέα σεζόν στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ. Δεν θα πω ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για ενίσχυση από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της εκκαθάρισης και ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης στη νέα ΠΑΕ, γιατί την κουβέντα περί προγραμματισμού την έχει ανοίξει εδώ και πολύ καιρό ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης και εμμέσως πλην σαφώς και ο προπονητής του ΑΡΗ. Έχουν δηλαδή αφήσει να εννοηθεί, πως εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η ομάδα «καθάρισε» την άνοδο από τα μέσα της σεζόν, έχουν αρχίσει να θέτουν επί τάπητος τα κομμάτια του παζλ για την ομάδα της Football League, με στόχο να είναι απολύτως έτοιμοι όταν θα έρθει η ώρα να υλοποιήσουν τα επί χάρτου σχέδια.

Επομένως κουβέντα περί ενίσχυσης, όσο πάμε προς το φινάλε θα αρχίσει να γίνεται και θα προκύπτουν και τα πρώτα ονόματα. Λογικό, θεμτικό, τρέφει εφημερίδες, σαιτ και ενίοτε εξυπηρετεί και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Έχει σημασία όμως να επισημανθεί η φιλοσοφία που θα διέπει τον μεταγραφικό προγραμματισμό εφόσον συνεχίσει ο Καρυπίδης και φυσικά στον πάγκο ο Αναστόπουλος. Φιλοσοφία που διέπεται από τους εξής κανόνες. Ομάδα ποιοτική, πιο γρήγορη, με γενναία δόση ενίσχυσης σε όλες τις γραμμές σύμφωνα με τα στάνταρ του έλληνα τεχνικού προκειμένου ο ΑΡΗΣ να καταστεί από την αρχή το απόλυτο φαβορί. Όπερ σημαίνει ότι όσοι οραματίζονται επιστροφή παικτών που αγαπήθηκαν πολύ όπως οι Νέτο, Χαβίτο και ενδεχομένως και άλλοι, πιθανότατα η επιθυμία τους θα παραμείνει ένα όνειρο.

Ο προπονητής του ΑΡΗ θέλει να φτιάξει μια απολύτως δική του ομάδα όπως λέει, κάτι που δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει φέτος που όλα έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα και οι δικές του παρεμβάσεις στο ρόστερ ήταν απειροελάχιστες. Γνωρίζει ότι η ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο στην δημιουργία της ομάδας μιας και έχει πάρει το πράσινο φως από τον Καρυπίδη και ως και τούτου θα υποστεί και τις συνέπειες σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Όσο λοιπόν και αν εκτιμάει ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν στον ΑΡΗ τα προηγούμενα, καλά χρόνια, θα πάει σε μια άλλη ποδοσφαιρική λογική, απαλλαγμένη από ιδεοληψίες του παρελθόντος. Με παίκτες που γνωρίζει ο ίδιος, εντός και εκτός γηπέδου, που πληρούν τα χαρακτηριστικά για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει, που έχουν την προσωπικότητα να φορέσουν την… δύσκολη και βαριά φανέλα του ΑΡΗ με προοπτική κάποιοι από αυτούς να αποτελέσουν κι ένα κορμό για τη Σούπερ Λιγκ. Ήδη έχουν εντοπιστεί στόχοι, έχει υπάρξει σχετική βολιδοσκόπηση αλλά πριν ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό και η σίγουρη συμμετοχή της ομάδας στη Football League, μην περιμένετε ονόματα και διευθύνσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x